EEN NIEUW RIETEN DAK

Naast de onovertroffen karaktervolle en exclusieve uitstraling heeft het gebruik van riet vele voordelen. Zo beschermt het uw huis tegen zon, wind en regen en is het een milieuvriendelijk product. Riet zorgt ervoor dat uw huis ’s zomers lekker koel is en ’s winters lekker warm, door de goede isolerende werking. De isolerende werking zorgt er ook voor dat het dak energiebesparend en geluiddempend werkt.

Open kap of een gesloten kap
Wanneer u er voor kiest om een nieuw rieten dak te leggen, kunt u een keuze maken uit een open of een gesloten kapconstructie. Op een open kap wordt een traditioneel gebonden rieten dak gelegd. Verticaal liggen er sporen en daar worden horizontaal rietlatten op bevestigd. Het riet wordt dan op de rietlatten gebonden.

Bij een gesloten kapconstructie, ook wel een schroefdak genoemd, wordt er beplating op de dakspanten aangebracht, op de beplating wordt dan het riet rechtstreeks bevestigd. Gesloten constructie biedt meer comfort zoals, tochtvrij, lagere stookkosten en een grotere brandveiligheid (dus voordeliger in de verzekeringen).

Wilt u de meer dan 6000 jaar beproefde open kap constructie en het comfort van een gesloten kap. Dan kunt u kiezen voor de steeds vaker toegepaste combinatie van beide. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Wilt u meer gedetaileerde uitleg omtrend alle mogelijkheden over de verschillende kapconstructies en rieten daken. Of wilt u meer weten over de mogelijkheid om na oplevering uw dak door de vakfederatie te laten keuren. Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of kijken op de website van de vakfederatie www.riet.nl. Op riet.nl kunt u ook de vakbekwaamheid van uw rietdekker peilen door te kijken of ze net als Rietdekkersbedrijf Snip aangesloten zijn bij Vakfederatie Rietdekkers.

Een Rieten dak met een lange levensduur
Dat elk willekeurig nieuw goudgeel rieten dak geen standaard product is, blijkt helaas pas mettertijd. Zo zijn er daken bekend die binnen 10 jaar compleet vernieuwd moesten worden. Rietdekken blijft een ambacht en ook hierin geldt de regel dat goedkoop maar al te vaak duurkoop is.

Ondanks dat een rieten dak een natuurproduct is, hoort een rieten dak dat goed is gelegd en frequent is onderhouden zo’n 30 tot 40 jaar mee te kunnen gaan. in uitzonderlijke gevallen kan een rietendak zelfs wel 100 jaar meegaan. In een rieten dak van deze kwaliteit gaat veel tijd en vakmanschap zitten.

Niet elk dak is geschikt voor riet. Wilt u bijvoorbeeld van pannen naar riet, of wilt u andere informatie over rieten daken?

Neem dan vrijblijvend contact op met Rietdekkersbedrijf Snip