ONDERHOUD & MOS- EN ALG BESTRIJDING

Elk rieten dak heeft onderhoud nodig om de levensduur van het dak te verlengen. Door regelmatig onderhoud aan uw rieten dak te plegen blijft het rieten dak niet alleen mooi, de levensduur van het  kan hier door worden verdubbeld. U bespaard door regelmatig onderhoud aan uw rieten dak op lange termijn veel geld. 

Alg en Mos
De belangrijkste factor om de levensduur van uw rieten dak te verlengen is het te beschermen tegen alg en mos. Door de vele regen in ons land ontstaat er een laagje van mos en alg op uw rieten dak. Deze laag sluit het riet af van lucht en licht. Hierdoor heeft het riet op uw dak geen kans meer om te drogen en zal het  versneld wegrotten. Daarom is het aan te raden om uw rieten dak door een vakbekwame rietdekker te laten onderhouden. Hoe vaak er onderhoud aan uw rieten dak gepleegd zal moeten worden is afhankelijk van veel factoren. De belangrijkste factoren zijn de omgeving, dakhellingsgraad en de kwaliteit van het riet.

Alg en mos verwijderen
Om een rieten dak te ontdoen van het mos en alg maakt rietdekkersbedrijf Snip gebruik van het zogeheten kammen/scheren en het spuiten van een milieuvriendelijke algendoder.

Bij het kammen/scheren wordt het mos en alg van het rieten dak geschraapt het riet wordt nageklopt en geveegd.. Hierna wordt het rieten dak ingespoten met een algendoder waarmee de laatste sporen van mos en alg worden verwijderd.

Uw Rieten dak in optimale staat herstellen
Bij renovatie wordt niet alleen het alg en de mos verwijderd. Door jarenlange ervaring hebben wij  de meest uiteenlopende situaties meegemaakt en ook hersteld. Bij een onderhoudsbeurt wordt het hele dak gecontroleerd op schade, veroudering en lekkage. Waarna wij vervolgens de onvolkomenheden herstellen. Uw rieten dak wordt zo weer in optimale staat gebracht en de levensduur weer met jaren verlengt.

Jaarlijks spuiten wij met professionele spuitapparatuur op een milieuvriendelijke wijze duizenden vierkante meters riet als ook dakpannen, hout en bestrating.

Wilt u meer weten over het onderhoud van uw  rieten dak of wilt u weten hoe vaak uw rieten dak onderhoud nodig heeft ?

Neem dan vrijblijvend contact op met Rietdekkersbedrijf Snip